Webbhotell – det var inte bättre förr

Ska du skapa en hemsida måste du ha ett webbhotell. Utan ett webbhotell är det inte möjligt för någon att besöka din hemsida. Enkelt förklarat är ett webbhotell en dator som är uppkopplad mot internet. Du laddar upp och publicerar din hemsida på webbhotellets dator och därefter kan besökare från hela världen besöka din hemsida via webbhotellets dator.

Webbhotell – lätt som en plätt

Under Internets barndom var det en komplicerad uppgift att använda sig av ett webbhotell. Du var tvungen att själva ladda upp hemsidan till webbhotellet via något som kallas ftp och du var även tvungen att själv konfigurera alla inställningar för att hemsidan skulle fungera som du önskade. Att publicera en hemsida var en mycket tidskrävande uppgift som ibland kunde kräva flera dagars arbete innan den fungerade någorlunda väl.

Idag är situationen helt annorlunda. Numera är det mycket enkelt att skapa en hemsida och publicera denna på ett webbhotell. De flesta webbhotell har dessutom moderna och användarvänliga verktyg med vilka du enkelt skapar din hemsida på webbhotellet. Därefter trycker du i princip endast på en knapp varefter hemsidan automatiskt publiceras på internet. Och skulle du stöta på problem kan du alltid kontakta webbhotellets support som hjälper dig.

Bra webbhotell till ett rimligt pris

Även kostnaden för webbhotell är något som har förändrats. Trots att webbhotellen idag är avsevärt mer tekniskt avancerade än tidigare, och innehåller som betydligt fler tjänster och verktyg, har priserna gått ner.

Det har i och för sig alltid funnits billiga webbhotell, men tidigare var detta synonymt med riktigt dåliga tjänster där i princip ingenting fungerade och supporten var obefintlig. Idag är det möjligt att hitta mycket bra webbhotell till ett rimligt pris. Detta gäller framför allt om du ska publicera en enklare hemsida utan alltför många besökare. Då kan du finna ett webbhotell för en ringa peng, men som ändock fungerar mycket bra och dessutom har en bra och tillgänglig support.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *