Kostnadsfria hemsidor och hosting

Det finns förstås nästan bara positiva sidor och fördelar med att använda sig av olika gratisverktyg för att skapa sin hemsida. För det första så förlorar du ingenting ekonomiskt på att använda dem, du kan prova dig fram och lära dig mer om att bygga upp hemsidor och du kan åstadkomma en hel del med små medel. Men, det finns förstås tyvärr en del nackdelar med att använda sig av gratisversioner också.

Tänk på följande innan du använder ett gratisverktyg

Det första du behöver ha i åtanke innan du bestämmer dig för att välja ett gratis alternativ är att du förmodligen kommer att behöva stå ut med en hel del reklam. Det vill säga, du kommer ha reklam på din sida som du själv vare sig tjänar pengar på eller kan kontrollera. Oftast handlar det dock om att webbhotellet gör reklam för sig själva via din sida och det är verkligen harmlös reklam. Samtidigt finns det fall där det har dykt upp annan reklam som inte heller går att ta bort förrän du väljer att uppgradera din sida till en version som inte är gratis.

Du behöver också vara medveten om att det oftast saknas en del verktyg i gratisversionerna. Oavsett om du har byggt andra hemsidor tidigare eller är van vid att enbart använda få verktyg så kan det vara bra att känna till att det oftast är så att vissa funktioner är låsta till dem som använder versioner som kostar pengar. Samtidigt är det naturligtvis så att du inte alltid vill använda de funktionerna och då är det en annan femma.

En annan sak du bör ha i åtanke när du väljer ett gratisalternativ är att du förmodligen inte kommer att få ett helt eget domännamn till din webbplats. Det vill säga, du kommer förmodligen få ett domännamn som mer eller mindre gör reklam för webbhotellet du tillhör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *